vepřová plec libová pečená
Vepřová plec libová pečená nám nabízí jak plnohodnotné živočišné bílkoviny, tak i tuky. Dále zde najdeme vitamíny skupiny B, draslík, železo, zinek a další cenné živiny.
Libovou pečenou vepřovou plec lze konzumovat i v rámci racionálního stravování, protože neobsahuje tak velké množství tuku. Občasně je také možné ji pro zpestření zařadit i do redukčního či diabetického jídelníčku. Minerální látky, jako například zinek, draslík a železo, jsou velmi důležité pro naše zdraví a celkovou tělesnou vitalitu.
Vepřová plec libová pečená skvěle chutná s vařeným bramborem i rýží nebo s dušenou zeleninou. Pečená vepřová plec chutná skvěle dušeným špenátem, kysaným nebo kedlubnovým zelím. Je výhodnější dávat přednost masu z domácích chovů. Poněvadž je žádoucí, aby naše strava byla pestrá, tak druhy masa střídejte (kuřecí, krůtí, králičí, telecí, hovězí, skopové, rybí, zvěřinu, ...), budete tak mít přístup k více živinám.