vepřové maso pečené libové
Vepřové maso pečené libové se připravuje pečením v troubě. Libovým vepřovým masem je vepřová kýta a pečeně. Nejkvalitnějším masem je vepřová panenka (neboli panenská svíčková), která obsahuje nejméně tuku a je ideální i pro rychlé restování.
Libové vepřové maso je možné občas zařadit na zdravý jídelníček, důležitá je však jeho úprava. Pokud vsadíte na pečení v troubě, rychlé restování nebo dušení, pak neuděláte chybu. Kvalitní maso je výborným zdrojem bílkovin a má vysokou sytící schopnost a pomáhá budovat naši svalovou hmotu. Před kvantitou vsaďte raději na kvalitu, a dopřejte si maso z farmy nebo v bio kvalitě.
Chcete-li si dopřát vepřovou pečínku bez výčitek, pak zvolte vhodnou přílohu. Ideální bude jakýkoli zeleninový salát, který dodá spoustu vlákniny a vitamínů, ale přidá jen málo kalorií. Další skvělou nízkoenergetickou variantou je zeleninové pyré, třeba celerovo brokolicové, nebo pečená či restovaná zelenina.