zeleninový salát s kuřecím masem
Zeleninový salát s kuřecím masem je lehké a výživné jídlo, která nám dodá kvalitní živiny. Zelenina je pro člověka důležitým zdrojem vitamínů, minerálů, vlákniny, vody a jiných prospěšných látek. Z hlavních živin jsou nejvíce zastoupeny sacharidy. Kuřecí maso obsahuje bílkoviny, tuky (nejvyšší obsah je zastoupen v kůži), selen a vitamíny skupiny B.
Zeleninový salát, s přírodně upraveným kuřecím masem, je vhodný pro zařazení do běžného jídelníčku i jídelníčku osob s redukční dietou. Velkou výhodou je, že nám dodá hodně vitamínů, minerálních látek, vody a vlákniny. Zároveň nám pomůže i doplnit bílkoviny, které jsou pro naše tělo nezbytné.
Zeleninový salát s kuřecím masem můžete podávat jako předkrm nebo lehký hlavní chod (ideálně s kouskem celozrnného pečiva). Pokud držíte redukční dietu, vyhněte se konzumaci hotových salátových zálivek, obsahujících majonézu a připravte si raději dresing z olivového oleje, jablečného octa či citronové šťávy, medu, soli a pepře. V našich receptech najdete postup na přípravu jogurtového nebo hořčicovo-medového dresinku.