bageta pšenično žitná
Bageta pšenično žitná obsahuje větší podíl pšeničné mouky než mouky žitné. Pšenice je zdrojem vitamínů B1, B2, B6 a PP. Žito má významný podíl minerálních látek, vyskytuje se zde zejména vápník, draslík a fosfor.
Při snaze o dodržování zásad zdravé výživy je výhodnější vsadit na pečivo s vyšším podílem žita nebo volit pečivo celozrnné, kde je více vlákniny a výživných látek. Vláknina je důležitá pro správnou činnost našich střev a pro správné vyprazdňování. Také díky ní máme větší pocit sytosti.
Pokud v kuchyni rádi zkoušíte nové věci, pak si zkuste upéct vlastní bagety dle svých chuťových preferencí a v souladu se svým životním stylem. Můžete zkusit i naše recepty na klasické i tvarohové bagetky. Vyhnete se tak řadě zbytečných přídatných látek, které některé běžně kupované pečivo obsahuje.