chléb domácí kváskový, pšenično žitný
Chléb domácí kváskový, pšenično žitný z výživových hodnot nabízí hlavně sacharidy. Kvalitní domácí chléb je výborným zdrojem vlákniny.
Chléb domácí kváskový, pšenično žitný se hodí pro zařazení do jídelníčku zdravých aktivních osob, které nejsou alergické na lepek. Pokud domácí chléb vhodně doplníte, tak můžete získat výživné a plnohodnotné jídlo. Vyberte si zdroj bílkovin, ideálně libovou kuřecí nebo krůtí šunku, čistý sýr cottage, olomoucké tvarůžky nebo tuňáka ve vlastní šťávě. Nezapomeňte na čerstvou zeleninu, která vám dodá vitamíny a minerální látky.
Když si chléb připravíte doma, tak budete přesně vědět, co obsahuje. A to je opravdu velká výhoda, poněvadž dnes na trhu existuje spoustu druhů pečiva s různým složením. Často je v něm řada přídatných látek, 'éček', barviv a konzervantů. Chtěli byste si upéct svůj vlastní chléb, ale nevíte jak? Žádný problém, stačí si jen vybrat recept a následovat ho. Můžeme doporučit recept na celozrnný žitný kváskový chléb nebo na klasický kváskový pšenično-žitný chléb.