krkovička vepřová bez kosti
Krkovička vepřová bez kosti patří mezi tučnější druhy masa. Z výživových hodnot nám tedy nabízí živočišné tuky a bílkoviny. Z minerálních látek obsahuje draslík a najdeme v ní vitamíny skupiny B.
Pokud velmi často zařazujeme na svůj jídelníček tučné maso, pak se vystavujeme nebezpečí zvýšení cholesterolu v krvi a možnosti rozvoji nadváhy. Nadváha pak přispívá ke vzniku dalších chorob. Tučné vepřové maso, tedy krkovičku či bůček, si dopřejme spíše slavnostně.
Při redukci hmotnosti si vyberte libové vepřové maso (kýtu nebo panenku), které připravte pečením v troubě nebo rychlým restováním. Nebo si vyberte ještě dietnější přípravu, zkuste vaření nebo pomalé dušení (vepřové maso pomalu dušené). Aby bylo maso jemnější, chutnější a lépe se dále upravovalo, je dobré si ho dopředu naložit. Použijte kvalitní olej, sůl a čerstvé nebo sušené bylinky.