kuřecí játra na cibulce
Kuřecí játra na cibulce je minutkový pokrm, který se snadno a rychle připravuje. Na rozpáleném oleji nebo sádle se orestuje nakrájená cibule, a pak se přidají kuřecí játra. Pokrm se dochucuje solí a pepřem.
Drůbeží játra, tedy kuřecí a krůtí, nám nabízí vitamíny A, D i B. Osoby, které mají vysokou hladinou kyseliny močové v krvi, by se měli vyhnout jejich časté konzumaci. Játra, stejně jako další vnitřnosti, jsou totiž velmi bohatým zdrojem purinů, které přispívají k rozvoji dny. Říká se, že kuřecí játra jsou zdravější než játra hovězí. Ve skutečnosti je to proto, že doba, po kterou jsou játra kuřat vystavena vlivu „škodlivých látek“, je řádově kratší než u dojné krávy. V každém případě platí, že vnitřnosti by se měly na racionálním jídelníčku vyskytovat ideálně jen 1 až 2x měsíčně.
Kuřecí játra lze upravit různým způsobem, klasicky na cibulce nebo s další zeleninou jako v receptech krkonošská kuřecí játra nebo kuřecí játra trochu jinak.