kuřecí prsa bez kůže vařená, dušená
Kuřecí prsa bez kůže vařená, dušená obsahují mnoho cenných bílkovin a jen malé množství tuku. Hodnoty vitamínů a minerálů se u masa odvíjí podle způsobu chovu kuřete. Najdeme zde například vitamín B1, B2, D nebo dusík, draslík, železo a fosfor.
Našemu zdraví jistě nejlépe prospěje kvalitní maso od kuřat žijících ve volných chovech, volný pohyb je totiž důležitý pro růst svalové hmoty, přirozenější je i výběr stravy. Takové maso má velký obsah zdravých bílkovin. Kuřata ve velkochovech bývají krmena ne příliš vhodnou a přirozenou stravou, také nemají zpravidla možnost volného pohybu, od čehož se odvíjí i složení masa a jeho vliv na lidské zdraví.
Pokud kupujete kuřecí prsa, dbejte na to, aby nebyla označena jako „křehčená“. Tento pojem bohužel neznamená, že je maso lepší chuti. Křehčení je naopak proces, při kterém se do masa vpravuje voda, sůl, škrob a nezbytná éčka. Výrobci takového masa vám tedy prodávají asi o 20 % vody a chemie více, než je nutné. Pokud máte rádi exotické chutě a rádi zkoušíte nová jídla, pak s námi určitě vyzkoušejte zapečené kuřecí s batáty a kokosovým mlékem.