kuřecí stehno pečené
Kuřecí stehno pečené se osolí, posype se kořením a připravuje se pečením v troubě. Kuřecí maso je plné bílkovin s vysokým obsahem aminokyselin. Z minerálních látek se zde nachází vápník, železo, fosfor a draslík. Zastoupeny jsou převážně vitamíny skupiny B, zejména B3 a B6.
Kvalitní kuřecí maso je nutričně výživná potravina vhodná pro zdravý životní styl. Díky svému obsahu vápníků a fosforu je prospěšná pro naše kosti a zuby. Vysoký obsah bílkovin se pozitivně podílí na budování svalové hmoty. Vitamín B3, zvaný také niacin, se podílí na udržování správné hladiny cukru v krvi.
Pokud chcete ušetřit nějaké kalorie, pak k masu již nepřidávejte příliš dalšího tuku. Maso lze péct na pečícím papíře, který se jen lehce pokape olejem. Další možností je nekonzumovat kůži, která je nejtučnější částí, nebo zvolit jako přílohu jen lehký míchaný zeleninový salát.