pečené kuřecí stehno s kostí
Pečené kuřecí stehno s kostí je zdrojem živočišných bílkovin i tuku. Kuřecí stehna mají v porovnání s jinými částmi kuřete největší množství cholesterolu. Kuřecí maso je ale velmi nutričně hodnotné, lehce stravitelné a má nízký obsah tuku. Nasycené a nenasycené mastné kyseliny jsou zde v rovnováze. Z minerálních látek se zde vyskytuje fosfor, hořčík, železo, vápník, draslík, selen, zinek a měď. Z vitamínů tu najdeme vitamín A, C, E a K.
Díky nízkému obsahu tuku se konzumace kuřecích stehen slučuje i s redukčním režimem. Kvalitní kuřecí maso se podílí na udržování správné hladiny krevního cukru a může i snižovat riziko vzniku rakoviny. Obecně je známo, že konzumace kuřecího masa posiluje náš imunitní systém a pozitivně ovlivňuje náš metabolismus. Díky přítomnosti fosforu se posilují naše zuby a odolnost proti zánětům.
Nekupujte levné maso z velkých supermarketů, o kterém si nejste jisti jeho kvalitou. Není ani vhodné kupovat již předpřipravená jídla nebo naložená v marinádě, a to proto, že tyto pokrmy obsahují řadu přídatných látek. Nejzdravější a nejchutnější pokrm bude, když si ho namarinujete sami doma. Inspirovat se můžete v našich receptech, skvělé je například kuře na rozmarýnu s pečenou zeleninou.