Potraviny
keyboard_arrow_right
Vitamín
keyboard_arrow_right
Vitamín C (kyselina askorbová)

Vitamín C (kyselina askorbová)

Mezi základní přírodní zdroje vitamínu C patří:
citrusové plody, jahody, paprika, květák, rajčata, meloun, brambory, listová a brukvovitá zelenina
K čemu vitamín C potřebujeme?

pomáhá hojení ran a popálenin
snižuje krevní cholesterol a krevní tlak
posiluje imunitní systém, pomáhá při nachlazení
pomáhá léčit kurděje
působí preventivně proti rakovině
snižuje riziko vzniku krevních sraženin
zmírňuje alergické reakce
zvyšuje produkci mléka
zvyšuje účinnost léků při zánětech močových cest
Název Energetická hodnota (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) Vláknina (g)
94 1,2 22 0,2 2
151 12,4 0,94 10,9
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
57,6 10 3,5 0,3
84,5 1,7 18,6 0,1 1,4
73,2 0,4 17 0 2
4,4 0,2 0 0,4 0
47,3 3,4 4,9 1,5
748 0,7 0,52 82,6
152 13 1,1 10,6
Na stránku:
1 - 10 z  12584
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení