kuřecí stehno vařené dušené (maso)
Kuřecí stehno vařené dušené maso je dietní pokrm, který je bohatý na bílkoviny. Kuřecí stehna mají v porovnání s jinými částmi kuřete největší množství cholesterolu. Kuřecí maso je ale velmi nutričně hodnotné, lehce stravitelné a má nízký obsah tuku. Nasycené a nenasycené mastné kyseliny jsou zde v rovnováze. Z minerálních látek se zde vyskytuje fosfor, hořčík, železo, vápník, draslík, selen, zinek a měď. Z vitamínů tu najdeme vitamín A, C, E a K.
Právě díky nízkému množství tuku se konzumace kuřecích stehen slučuje jak se zdravým stravováním, tak s redukční dietou. Pokud je kuřecí maso kvalitní, tak přispívá k udržování správné hladiny krevního cukru a může i snižovat riziko vzniku rakoviny. Obecně je známo, že konzumace kuřecího masa posiluje náš imunitní systém a pozitivně ovlivňuje náš metabolismus. Díky přítomnosti fosforu se posilují naše zuby a odolnost proti zánětům.
Při nákupu masa a živočišných produktů se vždy vyplatí připlatit za kvalitu. Vyhněte se levnému masu z velkých supermarketů a výprodejů i předpřipraveným polotovarům naloženým v marinádě. Tyto výrobky často obsahují řadu přídatných látek. Nejzdravější a nejchutnější pokrm bude, když si ho namarinujete sami doma. Kuřecí dušené maso skvěle chutná s mrkví, dýní nebo i připravené na houbách.