mandle pražené solené
Mandle pražené solené jsou oblíbená pochoutka, která se často podává k pivu nebo k vínu. Samotné mandle jsou bohatou zásobárnou živin. Najdeme v nich zejména vitamíny skupiny B, vitamín E a z minerálních látek například vápník, hořčík, fosfor či zinek. Tyto ořechy jsou také výborným zdrojem vlákniny a zdraví prospěšných tuků a bílkovin.
Mandle jsou velmi zdravé ořechy, které působí proti vzniku rakoviny, pozitivně ovlivňují mozkovou činnost, zvyšují elasticitu kůže a mohou pomoci při léčbě vysoké hladiny cholesterolu. Chcete-li z ořechů získat jen ty pozitivní účinky, pak je konzumujte v jejich přirozené podobě, tedy nepražené a nesolené.
Zkuste si odvyknout na chuť pražených solených ořechů a nahraďte je těmi přírodními, které jsou mnohem zdravější. I když jsou ořechy zdravá potravina, tak to s jejich konzumací není dobré přehánět, mají totiž vysokou energetickou hodnotu. Pár kousků pražených a solených mandlí umí dobře ochutit jídla z těstovin, rýže i brambor.