rajče Kumato
Rajče Kumato je typické svou tmavou slupkou. Je především cenným zdrojem antioxidantů. Tato rajčata jsou jedinečná svým vysokým obsahem vitamínu C a lykopenu.
Podle britských výzkumů jsou tyto černé plody nejen chutnější, ale také zdravější. Za vše mohou barviva ze skupiny antokyanů, která způsobují temný odstín plodů. Tyto látky jsou ceněnými antioxidanty. Antioxidanty nás chrání před rakovinou, chorobami srdce a cév a zpomalují stárnutí.
Ve srovnání s běžnými rajčaty mají rajčata Kumato temně hnědou až černou barvu a o mnoho sladší chuť. Díky své lahodné chuti i originální barvě a pevnosti jsou rajčata Kumato velmi oblíbená v gastronomii. Hodí se na zdobení, do salátů, ke grilování i do nejrůznějších zapékaných pokrmů. Vyzkoušejte třeba chutné guacamole. Rajčata Kumato jsou odolnější a méně se kazí (antokyany slouží také jako dobrý konzervant, který plody chrání před útokem plísní a hnilob).