vepřové maso libové
Vepřové maso libové nám nabízí především živočišné bílkoviny a tuk. Mezi libové vepřové maso patří vepřová kýta, pečeně a panenka.
Vhodně upravené libové vepřové maso se hodí pro zpestření jídelníčku běžných osob i sportovců. Mezi nejzdravější kuchyňské úpravy patří dušení, vaření na vodě, pečení v troubě bez tuku nebo rychlé restování. Libové vepřové maso nám zajistí přísun bílkovin, které se podílí na správném vývoji a růstu svalové hmoty. Výhodou je také, že vás na delší dobu zasytí, a tak nebude mít hlad. Před kvantitou vsaďte raději na kvalitu, a dopřejte si maso z farmy nebo v bio kvalitě.
Při nákupu masa dvojnásob platí, že se vyplatí koupit menší množství kvalitního masa od řezníka nebo z farmy. Cena takového masa sice bývá vyšší, ale jeho výživová hodnota je vyšší. Máte-li rádi vepřové maso, ale zároveň si přejete i zhubnout, tak ho připravujte bez přidání tuku a přidejte k němu vhodnou přílohu, například zeleninový salát, celerovo brokolicové pyré nebo restovanou zeleninu.