Vepřové párečky 83% Pikok
Vepřové párečky 83% Pikok se vyrábí z vepřového masa, pitné vody a jedlé soli. V jejich složení najdeme také dextrózu, stabilizátory: citronany sodné, difosforečnany, koření, aromata, extrakty koření, antioxidant: erythorban sodný, konzervant: dusitan sodný a kouř z bukového dřeva. Jedná se o tepelně opracovaný masný uzený výrobek, který neobsahuje lepek.
Vepřové párky, stejně jako jiné uzeniny, jsou bohatým zdrojem živočišného tuku. Nadměrná příjem tohoto tuku může mít za následek rozvoj nadváhy a obezity. Výhodou tohoto výrobku je, že neobsahuje lepek, a tak ho mohou konzumovat i lidé, kteří jsou na něj alergičtí.
Vepřové párečky 83% Pikok by se po otevření měli skladovat v chladničce a spotřebovat nejdéle do 2 dnů. Asi nejznámějšími jídly s párky jsou frankfurtstká polévka a buřtguláš. Zdravým a aktivním osobám tato jídla jednou za delší čas neuškodí, ale ani neprospějí. Místo párků si raději připravte kvalitní vepřové maso, které neobsahuje přidané konzervanty.