Zelený čaj BIO
zelený čaj se vyrábí ze zavadlých svinutých čajových lístků, které se nechají vyschnout. Obsahuje vitamíny B a C a třísloviny, díky kterým má trpkou chuť. Je to výborný zdroj antioxidantů, katechinů, polyfenolů a L-Theaninu.
podle některých zdrojů pomáhá pravidelné popíjení kvalitního zeleného čaje hubnutí tím, že zvyšuje energetický výdej organismu. Konzumace zeleného čaje je podle japonské vědecké studie z roku 2006 spojená se snížením úmrtnosti zapříčiněným rakovinou. Antioxidanty jsou látky, které pomáhají v boji proti volným radikálům (omezování oxidace těla). Katechiny neboli katechinové třísloviny jsou přírodní látky trpké až nahořklé chuti, které mají stejné účinky, jako antioxidanty. Polyfenoly pomáhají se zažívacími potížemi a při zástavě krvácení. L-Theaninu jsou připisovány pozitivní účinky vedoucí k biologické harmonii organismu, normalizaci kvality spánku a celkové relaxaci.
pokud si chcete připravit opravdu kvalitní zelený čaj, raději než čaje sáčkové, volte sypané produkty ze specializovaného obchodu s čajem. Výhodou je i to, že vám tamní personál zpravidla i dobře a ochotně poradí s výběrem čaje podle vaší chuti.