zelí červené hlávkové dušené
Zelí červené hlávkové dušené je oblíbená příloha k masu, která nám nabízí hlavně sacharidy a vlákninu. Červené zelí obsahuje velké množství vitamínu C, E a K. Najdeme v něm také draslík, kyselinu listovou, beta-karoten a tiamin.
Zelí je zdravá zelenina, která bohatá na vláknin, a tak je žádoucí ji pravidelně konzumovat. Vitamín C podporuje přirozenou obranyschopnost našeho organismu. Správně upravené červené zelí podporuje i redukci hmotnosti a očistu našich střev. Zelí není vhodné pro lidi, kteří mají šetřící dietu a vážné onemocnění střev.
Zelí červené hlávkové dušené neodmyslitelně patří k pečené kachně, vepřovému masu a kynutým nebo bramborovým knedlíkům. Knedlíky nemusíte mít jen klasické z obchodu, ale můžete si je připravit i doma, a to i mnohem zdravěji. Zkuste například fit knedlík nebo ovesný knedlík.