žitný rohlík
Žitný rohlík obsahuje ideálně pouze žitnou mouku, vodu a sůl. Z výživových hodnot zde dominují sacharidy a najdete tu i bílkoviny a hodně vlákniny.
Žitné pečivo vyniká vysokým obsahem vlákniny a je vhodné pro zařazení do racionálního jídelníčku dospělých osob. Vláknina je důležitou složkou potravy, podporuje správnou činnost našich střev a vyprazdňování. Dalším benefitem je i její vysoká sytící schopnost a nízká kalorická hodnota.
Žitný rohlík je potřeba vhodně doplnit. Přidejte si tedy kvalitní bílkovinu, například libovou šunku s vysokým obsahem masa, méně tučný sýr (syrečky, cottage, ...), vařená vejce, tuňáka ve vlastní šťávě nebo domácí pomazánku (tuňákovou, pohankovou, fazolovou, ...). Díky našemu receptu si můžete zkusit doma upéct i vlastní žitné rohlíky.