Hodnocení receptu
Recept jsi již ohodnotil/a
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Ingredience
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
Rychlý kvásek 4 denní
250 x 1 g
250 x 1 ml
3 x 1 g
edit
Zapiš si tyto ingredience do chytrého jídelníčku
Budeš přesně vědět, kolik recept obsahuje kalorií a nutrientů.
close
porce % 1 g
edit Zapsat do jídelníčku
Premium uživatelé nevidí reklamy
Postup přípravy receptu
1
Vychovali jste si domácí kvásek? Tak se pusťte do pečení chleba. Odměřte si 250 g kvásku a pokračujte bodem 2 (pokud už víc kvásku nemáte) nebo bodem 3 (pokud vám zbývá kvásek na příště). Na pečení můžete použít jakoukoliv formu, buď na chléb, kameninovou či keramickou s víkem či bez nebo obyčejnou (silikonovou) dortovou formu. Důležité je těsto dostatečně prohníst a nechat ho vykynout. Kvásek 2–3 lžíce kvásku 150 ml žitné mouky 150 ml vlažné vody
2
Kvásek rozmíchejte s žitnou moukou a vodou ve velké hnětací nádobě a nechte 10–12 hodin kvasit. Na povrchu se objeví bublinky a celá směs se jakoby provzdušní a trochu nabyde.
3
Odeberte ze směsi 2 lžíce do uzavíratelné sklenice na příště a uložte sklenici do lednice.
4
Vál nebo koláčovou formu, ve které budete chléb péct, hojně pomoučete. Vyklopte na mouku těsto, pomozte mu měchačkou nebo lžící, a zapracujte do něj mouku – vytáhněte kousek těsta od středu ke kraji, pomoučete ho, přiklopte zpět, těsto trochu pootočte a pokračujte stejným způsobem po celém okraji, až z polotekutého těsta vznikne úhledný bochánek a zapracujete do něj téměř všechnu mouku. Přikryjte ho utěrkou a nechte zhruba 1,5–2 hodiny kynout. Píchnete-li do něj prstem, měl by se důlek pozvolna vyrovnat. Pokud se vyrovná rychle, potřebuje těsto ještě kynout, pokud se nevyrovnává, těsto překynulo a pomůže ho znovu prohníst a nechat ještě chvíli vykynout.
5
Troubu rozehřejte na 250 °C. Těsto stejným způsobem 5–6krát přeložte, tím utvoříte znovu úhledný bochánek. Nařízněte ho ozdobně na vrchní straně, zlehka postříkněte vodou (stačí 20 ml) a vložte do trouby. Pečte 15 minut, pak ztlumte teplotu na 190 °C a pečte zhruba 45 minut, až chléb zní na poklep dutě. Vytáhněte ho a nechte zchladnout. Krájejte ho až zastudena.
{{data.energy}}1 880 kcal
Také {{data.energyAlt}}7 871 kJ ● Energetická hodnota
fiber_manual_record
Bílkoviny
{{data.protein}}58,6 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.protein | number: 0}} g
fiber_manual_record
Sacharidy
{{data.carbohydrate}}379 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 11,9 g
fiber_manual_record
Tuky
{{data.fat}}7 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycené mastné kyseliny
{{data.saturatedFattyAcid}} 1,3 g
Trans mastné kyseliny
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mononenasycené
{{data.monoSaturated}} 1,4 g
Polynenasycené
{{data.polySaturated}} 2,2 g
Cholesterol
-
Vláknina
{{data.fiber}} 38,1 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fiber}} g
Sůl
{{data.salt}} 3,9 g
Vápník
{{data.calcium}} 56,8 mg
Sodík
{{data.sodium}} g -
Voda
{{data.water}} 1 210 g
PHE
{{data.phe}} 2 930 mg
{{calculated.percentage}}%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
cm
Hmotnost
kg
Míra denní aktivity
Dle vyplněných aktivit Sedavý Lehce aktivní Středně aktivní Velmi aktivní Extrémně aktivní
Ulož svůj profil pro 250 000 potravin
keyboard_arrow_left
Zpět
Dokonči svůj profil
Cílová hmotnost
kg
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
warning {{targetWeightMessage}}
{{targetWeightMessageText}}
Vytvoř svůj účet
{{errors.message}}
Registrace přes Facebook
mail
Registrace přes e-mail
Mám zájem o zasílání newsletterů od Kalorických Tabulek s tipy na zdravější životní styl
keyboard_arrow_left
Zpět
Registruj se
E-mail
Heslo
visibility
Heslo musí mít alespoň 6 znaků!
{{errors.message}}
Registruj se
keyboard_arrow_left
Zpět
Odeslali jsme Ti verifikační e-mail!
Do pár minut Ti přijde verifikační e-mail na {{profile.email}}. V e-mailu klikni na tlačítko “Dokonči registraci” a poté se přihlas.
Přihlásit
keyboard_arrow_left
Zpět
Přihlásit se
E-mail
Heslo
visibility
{{errors.message}}
Přihlásit
Zapomenuté heslo?
keyboard_arrow_left
Zpět
Zapomenuté heslo?
Zadej e-mail uvedený při registraci. Poté Ti na tento e-mail bude zasláno nové heslo.
E-mail
Odeslat
keyboard_arrow_left
Zpět
Odesláno
Na e-mail bylo zasláno nové heslo!
Přihlásit
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Sacharidy
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Tuky
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Bílkoviny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Sacharidy
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Cukry
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Tuky
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Podkategorie
Recepty a ingredience
můžeš uložit do jídelníčku
Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.
Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.
Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
Začít dnes
Dostupnost:  Web iOS  Android
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Stáhněte si aplikaci
App
Dine4Fit
Kalorické Tabulky
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Stáhněte si aplikaci
App
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.
close
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení