hovězí svíčková steak
Hovězí svíčková steak má poměrně vysoký obsah dobře využitelných bílkovin, a to asi 20% hmotnosti masa. Zároveň obsahuje nízký obsah tuku, pouze kolem 4% hmotnosti masa. Z dalších výživných látek jsou zastoupeny zejména vitamíny řady B, či hemové železo, které je nejlépe vstřebatelnou formou tohoto minerálu.
Libové hovězí maso se hodí pro zařazení do racionálního jídelníčku, ale mohou si ho dopřát také pacienti s redukční dietou či diabetem. Kvalitní živočišné bílkoviny jsou nezbytné pro správný růst a funkci všech svalů v našem těle. Hovězí maso je také bohaté na železo, které je důležité pro správnou krvetvorbu.
Maso nakupujte raději u osvědčeného řezníka, než ve velkých obchodních řetězcích. Sice bude o něco dražší, ale jeho kvalita bude o to vyšší. V případě masa a živočišných produktů se vždy vyplatí upřednostňovat kvalitu před kvantitou. Ke kvalitnímu hovězímu steaku si vyberte správnou přílohu, zeleninové pyré, restovanou zeleninu, vařenou pohanku nebo brambory.