kefírové mléko nízkotučné jahodové Mlékárna Valašské Meziříčí
Kefírové mléko nízkotučné jahodové Mlékárna Valašské Meziříčí obsahuje mléko, 12 % ovocné složky (cukr, jahodová dřeň a jahodový koncentrát 15,8%, glukózo-fruktózový sirup, koncentrát z červené řepy, zahušťovadlo karubin, aroma, regulátory kyselosti: citrát sodný, kyselina citrónová), mléčné kultury a probiotickou kulturu ABT (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacteria, Streptococcus thermophilus). Kysané (fermentované) mléčné výrobky jsou zdrojem plnohodnotných bílkovin, minerálních látek (vápník, fosfor) i vitamínů (zejména řady B)
Pití kefírového mléka je důležité pro správnou činnost střev, napomáhá dobrému vstřebávání minerálních látek a vitamínů v trávicím systému. Kefírová mléka podporují imunitní systém a působí jako prevence osteoporózy. Příznivě působí na pleť, dobře spolupracuje s antibiotiky. Pití pomáhá i při stresu a hubnutí. Tyto pozitivní účinky platí zejména na neochucené výrobky, které neobsahují přidaný cukr a další umělé látky.
Kefírové mléko je vhodnou součástí snídaně, jako lehká svačina či nápoj k jídlům z těstovin nebo haluškám. Čisté neochucené kefírové mléko pak můžeme i jako přísadu do pečených desertů - hodí se do lívanců, ovocných řezů, muffinů nebo perníků (perník s kefírovým mlékem, kefírová buchta s rybízem, ...).