mandle loupané plátky
Mandle loupané plátky se výborně hodí pro posypání pečiva nebo hotového jídla. Mandle patří mezi ořechy, a tak jsou bohaté na živiny, ale i na tuky. Obsahují hlavně skupiny B, vitamín E a z minerálních látek tu najdeme vápník, hořčík, fosfor či zinek.
Mandle obsahují také vlákninu, zdraví prospěšné tuky a bílkoviny. Mandle jsou zdravá potravina, která patří na racionální jídelníček. Tyto ořechy pozitivně působí proti vzniku rakoviny a ovlivňují mozkovou činnost. Také zvyšují elasticitu kůže a mohou pomoci při léčbě vysoké hladiny cholesterolu.
Mandle loupané plátky jsou ideální k posypání sladkého pečiva, tradičně se používají na mazance a vánočky, ale je možné s nimi posypat i tvarohový koláč. Také výborně ochutí granolu, ovesnou kaši i jiná slaná hotová jídla.