ovesné vločky Fresh
ovesné vločky jsou z výživového hlediska komplexem složených sacharidů, rostlinných bílkovin i tuků (obsaženy jsou zejména nenasycené mastné kyseliny). Z vitamínů je zastoupena zejména B1, B6 a vitamín E. Z minerálních látek a stopových prvků můžeme jmenovat hlavně železo, hořčík, vápník a zinek.
ovesné vločky patří na racionální jídelníček, i jídelníček pacientů s redukční, šetřící a diabetickou dietou. Ovesné vločky jsou lehce stravitelné a svým obsahem rozpustné vlákniny přispívají k udržení stabilní hladiny krevního cukru a regulaci cholesterolu v krvi. Vývar z ovesných vloček pomáhá léčit zažívací trakt.
ovesné vločky se nedají příliš dlouho skladovat, protože žluknou. Proces je způsoben větším množstvím obsažených tuků. Vločky lze používat tak, jak jsou nebo je můžete umixovat na mouku. Ovesné vločky mají širokou možnost využití – hodí se k přípravě müsli, kaší, sušenek, krekrů, knedlíků, palačinek, zavářek do polévek, smoothie i dalších zdravých pokrmů.