Premium Coconut Milk Tropical Sun
kokosové mléko se vyrábí z dužiny kokosového ořechu a vody. V jednom hrnku kokosového mléka je podle způsobu výroby a použitého poměru kokosové dužniny a vody obsaženo 5 až 8 g bílkovin, 6 až 25 g sacharidů, 5 až 7 g vlákniny a 40 až 60 g tuku. Kokosové mléko je zdrojem polyfenolů, antioxidantů, některých vitamínů řady B, vitamínu C, kyseliny listové, vápníku, hořčíku, železa, draslíku a zinku.
kokosové mléko je alternativou pro osoby, které trpí alergií na mléka živočišného původu, mají intoleranci laktózy nebo pro lidi, kteří klasické mléko nechtějí z různých důvodů konzumovat.
kokosové mléko využijete při přípravě dezertů, či vaření polévek, omáček a kari. Kvašením kokosového mléka lze vyrábět alkoholické nápoje. V moderní kuchyni se kokosové mléko používá jako součást koktejlů, známá je např. Piňa Colada. Vyhněte se koupi kokosového mléka s obsahem přídatných látek.