růžičková kapusta vařená
Růžičková kapusta vařená se často podává k vařenému nebo pečenému masu. Růžičková kapusta je druh košťálové zeleniny, která je bohatým zdrojem vitamínu C, vitamínů skupiny B, manganu, draslíku, síry, vlákniny a dalších důležitých živin.
Pravidelná konzumace růžičkové kapusty posiluje obranyschopnost organismu. Její vysoký obsah vlákniny podporuje zažívání, vitamíny skupiny B pomáhají překonat únavu a stres. Dále tato zelenina působí kladně na krvetvorbu a růst buněk, zvyšuje pevnost tkání a má vliv na ozdravění pleti a vlasů.
Růžičkovou kapustu vařte jen nezbytně nutnou dobu, ideálně v páře, aby si zachovala co nejvíce zdraví prospěšných látek. Pro lepší stravitelnost je vhodné doplnit kapustu kořením, které pomůže s trávením (například kmínem, či jinými bylinkami). Můžete jí pak přidat ke kuřecím kouskům, hovězímu steaku nebo k pečené rybě.