steak z tuňáka
Steak z tuňáka má vysoký obsah bílkovin a poměrně málo tuku (ten je soustředěn zejména v kůži a těsně pod ní). Mimo to je tuňák zdrojem fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku, vitamínů E, A, B a dalších potřebných živin.
Steak z tuňáka určitě patří na racionální jídelníček a lze jím zpestřit také redukční dietu. Vysoký obsah bílkovin pomůže zahnat hlad a udržet nás dlouho syté. Železo je důležitá minerální látka, která se podílí na zdraví naší krve a její správné srážlivosti.
Dravé mořské ryby mohou obsahovat větší množství rtuti, což je nebezpečné zejména pro těhotné a kojící ženy nebo malé děti. Tyto rizikové skupiny by měly konzumovat tuňáka maximálně 1x do týdne. Pokud držíte redukční dietu, konzumujte rybu bez kůže. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše, zeleninové pyré, čerstvá či dušená zelenina. Tuňákový steak se výborně hodí i k přípravě sushi bowl.