vepřová kotleta pečeně
Vepřová kotleta pečeně má svůj typický vzhled a chuť. Vepřové maso je bohatým zdrojem živočišných bílkovin i tuku, ale obsahuje také draslík a vitamíny skupiny B.
Pečení z vepřové kotlety lze zpestřit racionální i diabetický jídelníček. Pokud držíte redukční dietu, volte raději maso z kýty nebo panenské svíčkové, které obsahuje mnohem méně tuku. Draslík je důležitý minerální prvek, který zajišťuje správnou činnost naší nervové soustavy.
Dávejte přednost masu pocházejícímu z českých chovů, které nemuselo do obchodu cestovat přes půl světa. Vepřovou kotletu můžete připravovat různými způsoby a kombinovat s různými přílohami, záleží jen na vaší fantazii. U náš v receptech najdete postup na vepřovou kotletu s americkými bramborami a salátem z polníčku, jenž chutná naprosto skvěle.