Krůtí steak s chřestem a cibulovým chutney
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Hodnocení receptu
Recept jsi již ohodnotil/a
Ingredience
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
150 g
1 g
1 g
0,2 g
100 g
50 g
Zapiš si tyto ingredience do chytrého jídelníčku
Budeš přesně vědět, kolik recept obsahuje kalorií a nutrientů.
Postup přípravy receptu
1
Nakrájíme brambory na menší kousky, osolíme (pokud jsou nové, tak i se slupkou) a s trochou másla (klidně i smetany) je opečeme na pánvi.
2
Pokud nebudeme kupovat chutney, tak si ho vyrobíme (2 skleničky): Na olivovém oleji nechte za občasného míchání zhruba 25 min zkřehnout pokrájenou cibuli. Poté přidejte 2 vrchovaté lžíce cukru (nebo dvě větší hrudky - cukr Muscovado není často sypký), zamíchejte a vařte zhruba 10 min dokud nezačne směs tmavnout. Ztlumte plamen, přidejte zbylý cukr (asi 70 gramů) a všechny ostatní ingredience (60 ml vinného octa, lžičku balsamikového octa, nakrájený stroužek česneku, lžíci olivového oleje, kávovou lžičku najemno pokrájené čerstvé chilli papričky, sůl, pepř). Nechte mírně probublávat dalších 30 min až do konzistence tmavé marmelády. Když se chutney chová už trochu jako puding, je zredukované a lehce se chytá, je hotovo.
3
Teprve, až máme hotové brambory a chutney dáme na rozpálenou pánev osolený, opepřený a okořeněný krůtí steak. Až se maso zatáhne ztlumíme plamen, aby nám nevytekla šťáva, ale aby nebyl připečený.
4
Spolu s masem hodíme na pánev i chřest a oboje opečeme z obou stran.
{{data.energy}}275 kcal
Také {{data.energyAlt}}1 152 kJ ● Energetická hodnota
{{data.protein}}40 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}20,8 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 3,9 g
{{data.fat}}2,1 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycené mastné kyseliny
{{data.saturatedFattyAcid}} 0,2 g
Trans mastné kyseliny
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mononenasycené
{{data.monoSaturated}} 0 g
Polynenasycené
{{data.polySaturated}} 0 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 0 mg
Vláknina
{{data.fiber}} 3,1 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fiber}} g
Sůl
{{data.salt}} 1 g
Vápník
{{data.calcium}} 37,1 mg
Sodík
{{data.sodium}} 0 g
Voda
{{data.water}} 0,15 g
PHE
{{data.phe}} 2 002 mg
{{calculated.percentage}}%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
Hmotnost
Míra denní aktivity
Zpět
Dokonči svůj profil
Cílová hmotnost
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
{{targetWeightMessageText}}
Vytvoř svůj účet
{{errors.message}}
Zpět
Registruj se
E-mail
Heslo
Heslo musí mít alespoň 6 znaků!
{{errors.message}}
Zpět
Odeslali jsme Ti verifikační e-mail!
Do pár minut Ti přijde verifikační e-mail na {{profile.email}}. V e-mailu klikni na tlačítko “Dokonči registraci” a poté se přihlas.
Zpět
Přihlásit se
E-mail
Heslo
{{errors.message}}
Zapomenuté heslo?
Zpět
Zapomenuté heslo?
Zadej e-mail uvedený při registraci. Poté Ti na tento e-mail bude zasláno nové heslo.
E-mail
Zpět
Odesláno
Na e-mail bylo zasláno nové heslo!
Podobné recepty
kuřecí s hlívou a zeleninou
placičky z mozzarelly
Těstoviny s kuřecím masem, zakysanou smetanou a hořčicí
Zeleninový salát s kuřecím masem a sýrem
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Podkategorie
Recepty a ingredience
můžeš uložit do jídelníčku
Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.
Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.
Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.