Kváskový žitný chléb Moskva (recept pí Hradecká)
Hodnocení receptu
Ingredience
250 x 1 g
4 x 100 ml
5 x 100 g
sklenice (250 ml)
15 x 1 g
Zapiš si tyto ingredience do chytrého jídelníčku
Budeš přesně vědět, kolik recept obsahuje kalorií a nutrientů.
porce
Postup přípravy receptu
1
Ze lžíce žitného kvásku (k dostání od dárců na kváskové mapě) uděláme rozkvas smícháním jeho s 250 ml vlažné vody a 250 g chlebové mouky. Necháme kvasit 12-14 hodin.
2
Do rozkvasu jemně zamícháme žitnou celozrnnou mouku (500 g) a převařenou vodu (400 ml) a dáme do formy vymazané máslem kynou 2-4 hodiny (záleží na teplotě v místnosti, výsledně je těsto cca 1 cm nad formou)
3
Pečeme ve vyhřáté trouba na 250 C prvních 10 minut, potom stáhneme na 180 a dopékáme cca 40 min (záleží na typu trouby). Ještě horké vyklopíme na mřížku a necháme vychládnout ideálně do druhého dne.
2 575 kcal
Také 10 783 kJ ● Energetická hodnota
47,2 g
Doporučený denní příjem: 118 g
536 g
Doporučený denní příjem: 182 g
Cukry
10,2 g
9,2 g
Doporučený denní příjem: 53 g
Nasycené mastné kyseliny
0,9 g
Trans mastné kyseliny
0,5 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
97,5 g
Doporučený denní příjem: 27.5 g
Sůl
14,5 g
Vápník
28,9 mg
Sodík
g -
Voda
650 g
PHE
2 362 mg
13%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
Hmotnost
Paušální výdej
Lehce aktivní
Podobné recepty
kuřecí s hlívou a zeleninou
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
placičky z mozzarelly
Celerovo mrkvová pomazánka s domácí lučinou a vajíčkem
Složení nutričních hodnot
8 %
90 %
2 %
2 %
0 %
Recepty a ingredience
můžeš uložit do jídelníčku

Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.

Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.

Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
KalorickeTabulky.cz © 2025 Všechna práva vyhrazena.