E482
Stearoyllaktylát vápenatý
Tento emulgátor a stabilizátor se používá v pekárenském průmyslu jako látka zpevňující těsto, které pak má vyšší objem a delší trvanlivost. Měli by se jí však vyhýbat vegetariáni, neboť je pravděpodobné, že výchozí surovinou při její výrobě byl živočišný tuk.
Nejsou známy žádné její negativní vedlejší účinky. V ČR v minulosti nebyla povolena, avšak dnes se již jako přídatná složka potravin běžně používá (platí pro celou EU). Stejná situace panuje i v USA.
Tento emulgátor a stabilizátor se používá v pekárenském průmyslu jako látka zpevňující těsto, které pak má vyšší objem a delší trvanlivost. Měli by se jí však vyhýbat vegetariáni, neboť je pravděpodobné, že výchozí surovinou při její výrobě byl živočišný tuk.
Nejsou známy žádné její negativní vedlejší účinky. V ČR v minulosti nebyla povolena, avšak dnes se již jako přídatná složka potravin běžně používá (platí pro celou EU). Stejná situace panuje i v USA.
Název | |||||
---|---|---|---|---|---|
KalorickeTabulky.cz © 2025 Všechna práva vyhrazena.