Potraviny
keyboard_arrow_right
Éčko - Přijatelné
keyboard_arrow_right
E482

E482

Stearoyllaktylát vápenatý

Tento emulgátor a stabilizátor se používá v pekárenském průmyslu jako látka zpevňující těsto, které pak má vyšší objem a delší trvanlivost. Měli by se jí však vyhýbat vegetariáni, neboť je pravděpodobné, že výchozí surovinou při její výrobě byl živočišný tuk.
Nejsou známy žádné její negativní vedlejší účinky. V ČR v minulosti nebyla povolena, avšak dnes se již jako přídatná složka potravin běžně používá (platí pro celou EU). Stejná situace panuje i v USA.
Název Energetická hodnota (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) Vláknina (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
0 0 0 0 0
12,3 0,5 1 0,7
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
151 12,4 0,94 10,9
57,6 10 3,5 0,3
84,5 1,7 18,6 0,1 1,4
73,2 0,4 17 0 2
47,3 3,4 4,9 1,5
Na stránku:
1 - 10 z  875648
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení