Potraviny
keyboard_arrow_right
Éčko - Méně vhodné
keyboard_arrow_right
E520

E520

Síran hlinitý

Používá se jako zpevňující látka, upravuje pH a zamezuje přítomným kovům urychlovat nežádoucí reakce, které mohou vést ke snížení kvality produktů.
Zvýšený příjem hliníku do lidského organismu může vést ke vzniku Alzheimerovy choroby. Hliník je mírně toxický při požití ústy nebo injekční stříkačkou, může ovlivňovat reprodukci.
Použití v potravinách je v EU (ČR) povoleno do proslazeného ovoce nebo vaječného bílku ve zpracovaných produktech. V USA je jeho použití také povoleno.
Název Energetická hodnota (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) Vláknina (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
0 0 0 0 0
12,3 0,5 1 0,7
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
151 12,4 0,94 10,9
57,6 10 3,5 0,3
84,5 1,7 18,6 0,1 1,4
73,2 0,4 17 0 2
47,3 3,4 4,9 1,5
Na stránku:
1 - 10 z  875414
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení