tuňák v olivovém oleji Calvo
Calvo tuňák v olivovém oleji je výrobek, který je složen z masa světlého tuňáka, olivového oleje a jedlé soli. Maso z tuňáka je zdrojem plnohodnotných bílkovin, tuku, dále obsahuje fosfor, železo, draslík, jód, zinek, vitamíny A, E, B a další, zdraví prospěšné látky. Olivový olej je bohatý na antioxidanty, vitamíny A, D, E, K a nenasycené mastné kyseliny.
Kvalitní tuňákovou konzervu lze občas zařadit na racionální jídelníček. Lidé, kteří ve stravě omezují kuchyňskou sůl, by se měli tuňáku v konzervě (i jiným konzervám) raději vyhnout. Zvýšené opatrnosti při konzumaci tuňáka by měly dbát také těhotné a kojící ženy nebo malé děti. Tato skupina by měla konzumovat tuňáka maximálně 1x týdně. Je totiž známo, že mořské ryby (zejména ty dravé) mohou obsahovat větší množství nebezpečné rtuti.