hrášek ve sladkoslaném nálevu sterilovaný
jedná se o sterilovaný, velikostně netříděný hrášek v nálevu. Výrobek je složen z hrášku, vody, cukru a soli. Množství vitamínů a minerálních látek v hrášku závisí na šetrnosti zpracování potraviny. Obecně lze říci, že v hrášku se vyskytuje zejména vitamín C, vitamíny skupiny B, hořčík, draslík, vápník či fosfor.
díky obsahu vitamínů, minerálních látek, nukleových kyselin a bílkovin představuje hrášek energii pro buňky, tkáň i mozek. Hrášek podporuje tvorbu svalové hmoty a zlepšuje stav kostí. Obsažená vláknina je prospěšná pro trávicí trakt a cukry jsou okamžitým zdrojem energie.
sterilovaný hrášek má v kuchyni rozmanité využití - hodí se do polévek, salátů, těstovin, rizota i do masitých pokrmů. V sezóně dávejte přednost čerstvě vyloupanému hrášku.