koriandr čerstvý
Koriandr čerstvý je jednoletá bylinka s jemnou a zajímavou chutí. Její zelené listy a stonky se používají jak čerstvé, tak i sušené.
Koriandr je bohatý na vitamíny A, E, K, B3, B6, B9, C a P. Například vitamín B3, známý i jako niacin, podporuje správnou činnost našeho trávicího a nervového systému. A protože se bylinka často konzumuje čerstvá, tak se tyto vitamíny neničí a zcela vstupují do našeho těla. Čerstvý koriandr má opravdu zvláštní chuť, a tak má své příznivce i odpůrce.
Používáním koriandru tedy můžete pokrmům dodávat neobvyklou chuť. Toho hojně tradičně využívá především orientální kuchyně (zelené kari s tofu a zeleninou, dhal s cizrnou a červenou čočkou). Tato bylinka se skvěle hodí i do salátů (mrkvový salát s paprikou a chilli) nebo společně s citronem jako marináda na ryby.