kuřecí prsa pečená bez kůže
Kuřecí prsa pečená bez kůže obsahují mnoho cenných bílkovin a minimum tuku. Hodnoty vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek se u masa odvíjí od způsobu chovu kuřete. Najdeme zde například vitamíny skupiny B, vitamín D nebo dusík, draslík, železo a fosfor.
Kuřecí prsa nám zajistí přísun kvalitních bílkovin, obzvláště pokud si vybíráme kvalitní maso pocházející z volného chovu. Kuřata ve velkochovech bývají krmena nevhodnou a nepřirozenou stravou, a bohužel ani zpravidla nemají možnost volného pohybu, od čehož se odvíjí i složení masa a jeho vliv na zdraví. Kuřecí prsa pečená obsahují málo tuku a málo kalorií, a tak jsou vhodná i pro hubnutí.
V obchodech se prodávají i „křehčená“ kuřecí prsa, která bývají levnější. Toto označení se používá pro maso, do kterého je navíc přidána voda, sůl, škrob i éčka. Z kuřecích prsou se dá připravit spousta skvělých jídel, například kuřecí steak s červenou čočkou.