kuřecí prsa pečená bez kůže a tuku
Kuřecí prsa pečená bez kůže a tuku obsahují zejména bílkoviny a pouze něco kolem 2 g tuků na 100 g hotového masa. Hodnoty vitamínů a minerálů v potravině se odvíjí od kvality použitého masa a šetrnosti jeho přípravy. Najdeme zde především vitamíny skupiny B, vitamín D, dusík, draslík, železo, fosfor a další živiny.
Pečená kuřecí prsa bez kůže a tuku lze zařadit na racionální jídelníček i na jídelníček osob s diabetickou, šetřící či redukční dietou. A to právě díky vysokému obsahu bílkovin a jen minimálnímu množství tuku. Tento pokrm je velmi dobře stravitelný, a zároveň nás i skvěle a na dlouhou zasytí.
Nezapomeňte na to, že určité množství tuku ve stravě je potřeba ke správnému fungování organismu. Žádný extrém není dobrý! A proto doporučujeme přidat čerstvý zeleninový salát s obsahem kvalitního rostlinného oleje (olivový, dýňový, sezamový, konopný, ...) nebo grilovanou zeleninu.