kuřecí prsa syrová (bez kůže, bez kosti)
Kuřecí prsa syrová (bez kůže, bez kosti) jsou zdrojem živočišných bílkovin. Nejkvalitnějším masem z kuřete jsou kuřecí prsa, která jsou díky vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu tuku ideální do redukční diety.
Kvalitní bílkoviny jsou důležité pro správné budování našich svalů a kostí. Kuřecí prsa jsou bohatá na fosfor, draslík, hořčík, vápník a železo. Vápník zpevňuje a regeneruje naše kosti a zuby. Najdeme v nich také niacin (vitamín B3), kyselinu pantothenovou (vitamín B5) i vitamín B6.
Poněvadž kuřecí prsa mají jen málo tuku, tak mají tendenci se vysušovat. Syrová kuřecí prsa ale můžete několik hodin předem naložit do marinády z bílého jogurtu, česneku a vašeho oblíbeného koření, a pak dále tepelně upravovat. Zkuste s námi oblíbený recept Kuřecí maso marinované v jogurtu. Budete překvapeni, jak bude maso křehké a šťavnaté.