marmeláda malinová
Malinová marmeláda je tvořena hlavně sacharidy. Na trhu se vyskytuje celá škála výrobků odlišné kvality a odlišného obsahu.
Pokud je „marmeláda“ domácí a je připravována s menším množstvím cukru, lze ji do jídelníčku občas zařadit. Zdravější je však ovoce v čerstvé a nepřislazované formě. Nadměrný příjem cukru stojí za vznikem a rozvojem obezity i cukrovky.
Od roku 2004 se jako „marmeláda“ může označovat pouze produkt z citrusových plodů. A tak zde obecně hovoříme o výrobcích podobného typu (ne však o 'marmeládě'). Jedná se tedy spíše o džem, ovocnou směs nebo pomazánku („malinová marmeláda“ již v podstatě neexistuje). Nemáte-li čas nebo náladu vyrábět vlastní domácí malinový džem, pak si vyberte výrobek v bio kvalitě, který obsahuje co nejvyšší podíl malin.