Ovesné vločky Vločkárna Vřesce
Ovesné vločky se vyrábí rozdrcením zrn ovsa. Obsahují velké množství lehce stravitelné vlákniny, vitamínů (A, B, E), minerálů (železo, vápník, draslík, fosfor, hořčík, ...), omega-3 a 6 mastných kyselin a sacharidů, především škrobu. Mají nízký obsah lepku.
Vláknina pomáhá regulovat hladinu cholesterolu a glukózy v krvi. Konzumace ovesných vloček má dobrý vliv na srdce, krevní tlak, nervovou činnost a štítnou žlázu. Slouží i jako prevence zácpy a zajišťuje správnou funkci střev. Jsou výborným zdrojem energie, která se uvolňuje pomalu.
Ovesné vločky se hodí na snídani nebo na pauzy během dne. Připravují se z nich ovesné kaše nebo je využijte jako základ pomazánek. Můžeme je využít i do polévek, nádivek, karbanátků nebo k přípravě sladkých moučníků, sušenek a lívánců. Některé vločky mohou být lehce nahořklé, proto je vhodné je před konzumací propláchnout horkou vodou.