rohlík sojový
Rohlík sojový se peče ze sojové mouky, která se nejčastěji kombinuje s klasickou pšeničnou moukou. Dále se do těsta přidávají kvasnice, voda a sůl. Někdy se přidává i posypka z ovesných vloček nebo lněných semínek.
Z nutričního hlediska je pečivo a chléb zdrojem sacharidů a vlákniny. Chcete-li svému zdraví, co nejvíce prospět, tak vybírejte kvalitní celozrnné pečivo. Kromě vyššího obsahu vlákniny se zde vyskytuje i více minerálních látek. V případě, že chcete hubnout, tak se pečivu není nutné vyhýbat, ale je potřeba sledovat jeho kvalitu a konzumované množství.
Když sojový rohlík doplníte čerstvou zeleninou a kvalitní šunkou, pomazánkou nebo nízkotučným sýrem, tak máte snadno a rychle připravenou snídani nebo svačinu. Pečivo se také skvěle hodí jako doplněk k různým salátům (šopský, těstovinový, tuňákový, ...). Pečivo si vybírejte kvalitní a čerstvé, nejen, že si více pochutnáte, ale zároveň vám zajistí více živin.