Hovězí kližka konfitovaná v červeném víně
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Hodnocení receptu
Recept jsi již ohodnotil/a
Ingredience
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
1 200 x 1 g
145 x 1 g
240 x 1 g
220 x 1 g
90 x 1 g
350 x 1 ml
15 x 1 g
3 x 1 g
1 g
Zapiš si tyto ingredience do chytrého jídelníčku
Budeš přesně vědět, kolik recept obsahuje kalorií a nutrientů.
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme přes vlákna na pět stejných dílů. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější čtvrtkolečka, mrkev a celer nakrájíme na větší kousky.
2
V malém hrnci, rozpálíme sádlo na 200°C a opečeme v něm všechny kousky masa. Vychází to tak, že nejdříve opečeme tři a pak zbývající dva kousky. Opékáme je z každé strany asi 0,5 minuty, aby se maso zatáhlo.
3
Jakmile jsou všechny kousky masa opečené, dáme je na pracovní talíř a do hrnce dáme opékat cibuli. Asi za dvě minuty, až je cibule zesklovatělá, přisypeme k ní kořenovou zeleninu a pepř, stáhneme teplotu na 180°C a ještě asi 3 minuty opékáme.
4
Poté vybereme z hrnce zeleninu, snížíme teplotu na 120°C, vložíme zpět na tuk maso, osolíme a zasypeme opečenou zeleninou, pod kterou vložíme bobkový list. Maso a zeleninu pečlivě narovnáme, ba přímo napěchujeme, aby mezi nimi bylo co nejméně volného místa. Vše zalijeme vínem tak, aby maso i zelenina byly skoro ponořené, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu.
5
Jakmile začne tekutina v hrnci vřít, snížíme teplotu na 90-100°C a pomalounku vaříme = konfitujeme asi tři hodiny. (Je možno konfitovat na plotně nebo v troubě, důležitá je teplota mezi 90-100°C) Po celou tu dobu si jídla nemusíme všímat. Po třech hodinách je maso i zelenina krásně měkké a voňavé.
6
Jako příloha se hodí těstoviny, rýže, knedlík či bramborová kaše, já k tomu miluji pohanku. K pití doporučuji kvalitní červené víno. Tohle jídlo je opravdu luxusní, přitom jeho příprava je velice jednoduchá a nenáročná na čas, protože až na počáteční přípravu surovin se jídlo vaří samo a nás k ničemu nepotřebuje. Ještě malá poznámka pro milovníky českých „omáček“ – není třeba zahušťovat moukou ani jíškou či jinými vrahy omáček. Pokud chceš hustší omáčku, rozmačkej několik kousků zeleniny, případně vyjmi maso a rozmixuj všechnu zeleninu tyčovým mixérem. Není to ale potřeba, k masu a zelenině je ideální jemná šťávička z masa a vína, která při konfitování vznikne..
{{data.energy}}2 313 kcal
Také {{data.energyAlt}}9 685 kJ ● Energetická hodnota
{{data.protein}}251 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}59,2 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 27,9 g
{{data.fat}}93 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycené mastné kyseliny
{{data.saturatedFattyAcid}} 29,6 g
Trans mastné kyseliny
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mononenasycené
{{data.monoSaturated}} 0,04 g
Polynenasycené
{{data.polySaturated}} 0,81 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 576 mg
Vláknina
{{data.fiber}} 20,2 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fiber}} g
Sůl
{{data.salt}} 14,5 g
Vápník
{{data.calcium}} 406 mg
Sodík
{{data.sodium}} 0,01 g
Voda
{{data.water}} 845 g
PHE
{{data.phe}} 12 518 mg
{{calculated.percentage}}%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
Hmotnost
Míra denní aktivity
Zpět
Dokonči svůj profil
Cílová hmotnost
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
{{targetWeightMessageText}}
Vytvoř svůj účet
{{errors.message}}
Zpět
Registruj se
E-mail
Heslo
Heslo musí mít alespoň 6 znaků!
{{errors.message}}
Zpět
Odeslali jsme Ti verifikační e-mail!
Do pár minut Ti přijde verifikační e-mail na {{profile.email}}. V e-mailu klikni na tlačítko “Dokonči registraci” a poté se přihlas.
Zpět
Přihlásit se
E-mail
Heslo
{{errors.message}}
Zapomenuté heslo?
Zpět
Zapomenuté heslo?
Zadej e-mail uvedený při registraci. Poté Ti na tento e-mail bude zasláno nové heslo.
E-mail
Zpět
Odesláno
Na e-mail bylo zasláno nové heslo!
Podobné recepty
kuřecí s hlívou a zeleninou
placičky z mozzarelly
Celerovo mrkvová pomazánka s domácí lučinou a vajíčkem
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Podkategorie
Recepty a ingredience
můžeš uložit do jídelníčku
Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.
Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.
Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.