Hodnocení receptu
Recept jsi již ohodnotil/a
Ingredience
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
2 x balení (275 g)
8 x kus (150 g)
2 x 10 g
140 x 1 g
2 x lžíce (5 g)
kus (55 g)
Zapiš si tyto ingredience do chytrého jídelníčku
Budeš přesně vědět, kolik recept obsahuje kalorií a nutrientů.
Postup přípravy receptu
1
Plech si vyložíme pečicím papírem, na který položíme plát těsta. Mražené vyjmeme z obalu, necháme ho povolit, propracujeme a pěkně rozválíme. Chceme-li si ušetřit čas a námahu, koupíme si těsto chlazené. To stačí jen vybalit.
2
Nejprve těsto na plechu posypeme strouhankou. Doprostřed plátu podélně rozprostřeme jablka. Někdo je bez slupek strouhá, někdo je rychle i se slupkou krájí na kostičky (nepustí potom tolik šťávy). Záleží na vás. Pak jablka postupně zasypeme skořicí, zalijeme medem, skvělé jsou i oříšky a rozinky.
3
Můžeme ještě pokapat rozpuštěným máslem a zavineme.Nezapomeneme uzavřít oba konce. Nakonec štrůdl otočíme spojem dolů. Na volné polovině plechu obdobným způsobem připravíme i druhý závin.
4
Oba záviny nakonec potřeme vajíčkem a šup s nimi do trouby rozehřáté na 180 °C. Už se to peče, už to voní a zhruba za 20 až 30 minut závin chytne zlatavou barvu.
5
Dobrou chuť. Zapíjíme třeba kávou, mátovým čajem nebo rybízovým sorbetem.
Recept na jablečný závin s medem je skvělý na víkend i všední den. Není sice štrúdl jako štrůdl, ale na tomto si fešácky pochutnáte. Krásně zlatavý, lákavě voňavý, svůdně křupavý. K snídani nebo jako odpolední dezert, to si budete lebedit.
{{data.energy}}3 573 kcal
Také {{data.energyAlt}}14 959 kJ ● Energetická hodnota
{{data.protein}}48,1 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}481 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 252 g
{{data.fat}}144 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycené mastné kyseliny
{{data.saturatedFattyAcid}} 80,5 g
Trans mastné kyseliny
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mononenasycené
{{data.monoSaturated}} 2,6 g
Polynenasycené
{{data.polySaturated}} 3,8 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 237 mg
Vláknina
{{data.fiber}} 43,7 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fiber}} g
Sůl
{{data.salt}} 3,4 g
Vápník
{{data.calcium}} 281 mg
Sodík
{{data.sodium}} 0 g
Voda
{{data.water}} 1 025 g
PHE
{{data.phe}} 2 405 mg
{{calculated.percentage}}%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
Hmotnost
Míra denní aktivity
Zpět
Dokonči svůj profil
Cílová hmotnost
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
{{targetWeightMessageText}}
Vytvoř svůj účet
{{errors.message}}
Zpět
Registruj se
E-mail
Heslo
Heslo musí mít alespoň 6 znaků!
{{errors.message}}
Zpět
Odeslali jsme Ti verifikační e-mail!
Do pár minut Ti přijde verifikační e-mail na {{profile.email}}. V e-mailu klikni na tlačítko “Dokonči registraci” a poté se přihlas.
Zpět
Přihlásit se
E-mail
Heslo
{{errors.message}}
Zapomenuté heslo?
Zpět
Zapomenuté heslo?
Zadej e-mail uvedený při registraci. Poté Ti na tento e-mail bude zasláno nové heslo.
E-mail
Zpět
Odesláno
Na e-mail bylo zasláno nové heslo!
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Avokádové lívanečky
Koláč s tvarohem a jablky na listovém těstě
Strouhaná buchta s ovocem
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Recepty a ingredience
můžeš uložit do jídelníčku
Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.
Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.
Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.