Potraviny
keyboard_arrow_right
Éčko - Neškodné
keyboard_arrow_right
E150

E150

Karamel

U karamelů připravovaných vařením nebo zahříváním cukrů nebyly zjištěny žádné negativní účinky. Na základě rozsáhlých a nákladných studií na zvířatech neprokázala WHO, že by měli amoniakový a amoniak-sulfitový karamel, cukrářský karamel nebo pivovarský karamel karcinogenní nebo mutagenní účinky. Při testování karamelu na lidech se projevovala jemná až řídká stolice a zvýšená střevní činnost. Karamel je považován za bezpečnou přísadu.
V ČR (celé EU) je používání látky k barvení potravin, kromě dětské výživy, povoleno. V USA je použití barviva také povoleno.
Název Energetická hodnota (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) Vláknina (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
0 0 0 0 0
12,3 0,5 1 0,7
151 12,4 0,94 10,9
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
57,6 10 3,5 0,3
84,5 1,7 18,6 0,1 1,4
73,2 0,4 17 0 2
4,4 0,2 0 0,4 0
Na stránku:
1 - 10 z  863601
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení