Potraviny
keyboard_arrow_right
E174

E174

Stříbro

Stříbro se v malém množství přirozeně vyskytuje v lidském těle i v těle zvířat. Po požití se většina látky vylučuje z těla ven, malé množství však v těle setrvává. Dlouhodobější pravidelnou konzumací může být způsobeno poškození ledvin nebo dojít k ovlivnění funkce mozku a jater. Může dojít i k šedému zabarvení očí, nosní přepážky, hrdla či kůže. Studiemi byl prokázán vliv na imunitní systém zvířat a blokování funkce enzymů.
Stříbro je v ČR (celé EU) povoleno k dekoraci čokolád, barvení vnějšího povlaku cukrovinek a likérů. V USA a Austrálii je jeho použití zakázané.
Název Energetická hodnota (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) Vláknina (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
0 0 0 0 0
12,3 0,5 1 0,7
151 12,4 0,94 10,9
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
57,6 10 3,5 0,3
84,5 1,7 18,6 0,1 1,4
73,2 0,4 17 0 2
4,4 0,2 0 0,4 0
Na stránku:
1 - 10 z  867607
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení