Potraviny
keyboard_arrow_right
Éčko - Neškodné
keyboard_arrow_right
E296

E296

Kyselina jablečná

Kyselina jablečná se přirozeně vyskytuje i v lidském těle, v podobě svého anionu, nazývaným malát. Nejsou známy žádné nežádoucí účinky kyseliny jablečné a proto je tato látka považována za bezpečnou. V případě konzumace kyseliny jablečné v koncentrované podobě jako doplňku stravy, jsou známy případy vyvolání alergických reakcích, např. zhoršené dýchání, vyrážka, svědění, apod. Stejné příznaky mohou nastat i při aplikaci jako krému na kůži, kde může dráždit pokožku. Jako přídatná látka se ale do potravin přidává v zanedbatelném množství a tyto alergické reakce nehrozí.
V rámci EU je povoleno pro široké spektrum potravin v částečně omezeném množství.
Název Energetická hodnota (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) Vláknina (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
0 0 0 0 0
12,3 0,5 1 0,7
151 12,4 0,94 10,9
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
57,6 10 3,5 0,3
84,5 1,7 18,6 0,1 1,4
73,2 0,4 17 0 2
4,4 0,2 0 0,4 0
Na stránku:
1 - 10 z  867620
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení