Potraviny
keyboard_arrow_right
Éčko - Neškodné
keyboard_arrow_right
E392

E392

Rozmarýnové extrakty

Podle Evropského úřadu bezpečnosti potravin (EFSA) je extrakt z rozmarýnu bezpečný pro použití jako antioxidant. Některé výzkumy prokázaly, že může mít vliv i na zánik rakovinotvorných buněk. Pokud se bude přidávat např. do hamburgerů, může snížit riziko rakoviny.
Látka je v celé EU (ČR) povolena. Do sušeného výtažku z rozmarýnu je povoleno používat jako protispékavou látku oxid křemičitý (E551). Jeho přítomnost má za následek snadnější manipulaci s rozmarýnovým výtažkem, tzn. kvalitnější sypkost, bez hrudkovatění. Podle Vědeckého výboru pro potraviny se řadí oxid křemičitý mezi látky, u nichž není stanovena úroveň přijatelného denního příjmu. Tudíž jeho přítomnost nepředstavuje nebezpečí pro zdraví, pokud bude používán v množství nezbytném pro dosažení žádoucích technologických účinků.
Název Energetická hodnota (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) Vláknina (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
0 0 0 0 0
12,3 0,5 1 0,7
151 12,4 0,94 10,9
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
57,6 10 3,5 0,3
84,5 1,7 18,6 0,1 1,4
73,2 0,4 17 0 2
4,4 0,2 0 0,4 0
Na stránku:
1 - 10 z  858358
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení