Potraviny
keyboard_arrow_right
Éčko - Méně vhodné
keyboard_arrow_right
E403

E403

Alginát amonný

Alginát amonný se získává z hnědých řas. Používá se především jako stabilizátor, zahušťovadlo a želírující látka.
Při běžných dávkách používaných v potravinách nejsou známy nežádoucí účinky, je považován za bezpečnou látku. Váže se na stopové prvky, a to může ve větším množství vést k horšímu vstřebávání živin.
Přijatelná denní dávka (ADI) je 0 - 25 mg/kg hmotnosti. V ČR (celé EU) je použití alginátu amonného povoleno v nezbytném množství kromě dětské výživy. V USA je používání také povoleno.
Název Energetická hodnota (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) Vláknina (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
0 0 0 0 0
12,3 0,5 1 0,7
151 12,4 0,94 10,9
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
57,6 10 3,5 0,3
84,5 1,7 18,6 0,1 1,4
73,2 0,4 17 0 2
4,4 0,2 0 0,4 0
Na stránku:
1 - 10 z  863663
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení