Potraviny
keyboard_arrow_right
Éčko - Neškodné
keyboard_arrow_right
E462

E462

Ethylcelulóza

Ethylcelulóza zvyšuje pojivost a soudržnost některých potravin, zejména cukrovinek a žvýkaček, ale objevuje se i ve vitamínových preparátech.
Nevykazuje žádné nežádoucí účinky a je považována za bezpečnou látku, avšak ve vysokých dávkách může způsobovat střevní či vyměšovací potíže.
Podobně jako methylcelulóza (E461) je i tato látka pro člověka nestravitelná, takže nepřispívá ke kalorické vydatnosti pokrmů. V ČR (celé EU) i v USA je látka povolena pro použití v potravinách.
Název Energetická hodnota (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) Vláknina (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
0 0 0 0 0
12,3 0,5 1 0,7
151 12,4 0,94 10,9
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
57,6 10 3,5 0,3
84,5 1,7 18,6 0,1 1,4
73,2 0,4 17 0 2
4,4 0,2 0 0,4 0
Na stránku:
1 - 10 z  864924
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení