E464
Hydroxypropylmethylcelulóza
Tato substance je využívána jako stabilizátor, emulgátor, zahušťovadlo v pekařství a při výrobě cukrovinek.
Nevykazuje žádné nežádoucí účinky a je považována za bezpečnou látku, avšak ve vysokých dávkách může způsobovat nadýmání či jiné střevní nebo vyměšovací potíže.
Podle některých vědeckých studií by se hydroxypropylmethylcelulóza dala dobře využít v celozrnném pečivu jako náhrada za lepek. V ČR (celé EU) i v USA je povolenou přídatnou složkou běžných potravin.
Tato substance je využívána jako stabilizátor, emulgátor, zahušťovadlo v pekařství a při výrobě cukrovinek.
Nevykazuje žádné nežádoucí účinky a je považována za bezpečnou látku, avšak ve vysokých dávkách může způsobovat nadýmání či jiné střevní nebo vyměšovací potíže.
Podle některých vědeckých studií by se hydroxypropylmethylcelulóza dala dobře využít v celozrnném pečivu jako náhrada za lepek. V ČR (celé EU) i v USA je povolenou přídatnou složkou běžných potravin.
Název | |||||
---|---|---|---|---|---|
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.